PHOTO-2018-07-05-13-55-29.jpg

 

NYHET - FØRSTE SILVER BÅT I GLASSFIBER – SILVER RAPTOR

Siden 1991 har Silver designet og produsert hybridbåter som kombinerer aluminiumskrog med glassfiberinteriør. I 2017 ble de første rene aluminiums Silver BRX-modellene introdusert, og nå sommeren 2018, lanseres Z-serien, de første båtene i 100% glassfiber fra Silver.

Første modellen ut i Z-serien er Silver Raptor, en toppmoderne premium daycruiser og den største av Silvers glassfiberbåter.

PHOTO-2018-07-05-13-55-302.jpg

Med sin lengde på like over 8 meter er den nye Silver Raptor ikke bare den største av Silver Z- modeller, men også den største Silver til dags dato. Båten er designet av Eker Design AS, et norsk designbyrå og skroget bygger på Petestep®-teknologi. Det dristige skroget krever et rent, men moderne interiør. Vi valgte rolige, harmoniske gråtoner, detaljer i sort og et kult brunfarget kompositt teakdekk, laget av resirkulert teak gummi og kompositt, som er et miljøvennlig alternativ til ren teak. Sluttresultatet er en moderne og tidløs Day Cruiser med en skandinavisk touch som passer til et bredt utvalg av båtfolk.

Å kjøre Silver Raptor er en komfortabel og samtidig morsom opplevelse. Takket være Petestep®skroget forblir interiøret tørt samtidig som det gjør båten stabil og konsistent å kjøre. Den slanke frontruten som fortsetter langs sidene gir godt ly for alle i cockpiten. Føreren har god sikt under alle forhold siden førersiden av frontruten er utstyrt med integrert antidugg funksjon i tillegg til store vindusviskere. Dashbordet er utformet med både stil og ergonomi i tankene. Førersetet er komfortabelt med sjenerøs plass til to og med vippepute i front, noe som gjør det lettere å stå oppreist å kjøre. Instrumentpanelet inneholder både Raymarine Axiom display / kartplotter og plass til en tablet. Et automatisk Zipwake trim-kontrollsystem er inkludert i standardprisen, noe som gjør båtlivet enkelt og morsomt uansett værforhold.

Skjermbilde.JPG

Silver Raptor er en sosial Daycruiser takket være den romslige cockpiten med sin store u-formede sofa. Et todelt bord kan enkelt monteres hvor opptil åtte personer sitter komfortabelt rundt.
Ved å senke bordet og legge i puter har man en stor solseng akter. Solsengen fungerer også som dobbeltseng. Pantryet på babord side inneholder dobbelt gassbluss, kjøleskap (inkl. fryser), håndvask og benkeplater. I en stor førsteklasses DayCruiser, er kjøleskap for flere personer, så vel som rikelig med lagringsplass, mer av en forventning enn et ønske. 

Cabinen rommer fire soveplasser og på solsengen bak er det ytterligere plass til to. Den tredelte kalesjen kan utstyres med blendingsgardiner - slik at de som sover akter slipper innsyn. Gardinsettet kommer også med et fallgardin, som begrenser synligheten fra cabin til cockpit og omvendt. I cabinen finner man også sjøvanntoalett i eget romslig avlukke. Store oppbevaringsrom finnes i den u-formede sofaen og under dobbeltsengen i cabinen. I tillegg er det oppbevaringsrom mellom konsollen og pantry, et lagringsrom under førerplassen og hyller i cabinen. 

I baugen finnes rom for fortøyningslinjer i tillegg til en sammenleggbar stige for enkel ombordstigning. De bakre hjørnene har blitt utstyrt med fenderrom og rom for fortøyningslinjer og anker. Dobbel batteriinstallasjon sikrer strømforsyning både til start og til forbruk.

 

PHOTO-2018-07-05-13-55-30.jpg

Silver Raptor har et omfattende standard utstyrsnivå, som inkluderer blant annet en 9 "Raymarine Axiom-skjerm med en CPT-S-transdusersensor, 260 liters integrert drivstofftank, to vindusviskere, vannskibøyle, Zipwake automatisk trim-kontrollsystem, baugpropell , fullt putesett og madrasser i cabin, teppe i cabin og kompositt teakdekk i cockpiten, 3-delt kalesje med ståhøyde i cockpit, 2-delt bord for akterdekket, samt et dobbeltbatteri og et trykkvannsystem.
Frontlys i baugen gir ekstra sikkerhet ved kjøring i mørket og den store fenderen forut gir ekstra beskyttelse mot brygga. Gardiner, havnepresenning, SeaStar elektrisk servostyring og varmeapparat er eksempler på ekstrautstyr.
Et annet eksempel fra tilbehørslisten er integrerte solcellepaneler i dekket. Ved hjelp av solcellene sikres strøm for alt elektrisk utstyr uten å starte motoren.

PHOTO-2018-07-05-13-55-2922.jpg

 Silver Raptor er en ekte fritidsbåt som passer for familier eller en stor vennegruppe, en sporty, men tidløs daycruiser som vekker berettiget oppsikt når den kommer til havn.

De nye Silver glassfiberbåtene er designet av Eker Design AS, et norsk designbyrå med omfattende kunnskap og erfaring i båtdesign. Skrogene benytter den unike Petestep®-teknologien, som opprinnelig ble utviklet for racingbåter av svenske Petestep Ab. Skrogens Petestep®-teknologi gjør båtene svært konsistente, stille og morsomme å kjøre.

Etter å ha kjøpt rettighetene til i alt fire båtmodeller fra Konekesko OY, tok Oy Brandt ABs designteam oppgaven med å forvandle båtene til tidløse og stilige fritidsbåter, egnet for båtfolk over hele Europa.  Silvers båter er bygget av lidenskapelige og kunnskapsrike båtbyggere på TerhiTec-fabrikken i den finske byen Ähtäri siden 1991. I begynnelsen lanserte Silver bare hybrid AluFibre TM båter (Y-serien), men i 2017 lanserte vi X-serien i ren aluminium. Nå, med tillegg av den rene glassfibe Z-serien, kan vi virkelig si at Silver har reelle alternativer for alle båtfolk. De øvrige Silver Z-modellene er vil lanseres innen neste år.

STANDARD UTSTYR

12 V utgang x 3 og USB
Todelt bord til akterdekkpart + solseng
Dobbel kjørestol med ståputer og vippbar rygg.
Tredelt kalesje akter
Abloy låser til aketerbenk
Stige i baugen
Støtfanger i baugen
Baugpropell SE30 med fjernkontroll
Rom for anker og liner beggesider akter
Vindskjerm (2/7 kan åpnes)
Gulvteppe og puter i cabin
Kompositeteak på dekk, luker og plattformer
Koppholdere (2 stk)
Fenderrom (2 stk)
Antiduggsystem for fører.
Dobbelt batteri system
Electrisk lenesepumpe
Elektrisk sjøvannstoalett med sptikktank
Fenderholdere (4 stk)
Brannslukker 2 kg
Kjøleskap med fryser (48 l)
Bensinfilter
Bensintank 260 liters
Gassdempere for luker
Gasskomfyr med to bluss.
Hydraulisk styring 
God stuveplass under dobbelseng i kabin. Lokk med gassdempere.
LED kabinlys
LED dekklys
LED frontlys
LED lanterner
Cabindør med lås
Navigasjonspakke (Raymarine Axiom 9 RV + CHIRP CPT-100DVS sonar transducer)
Trykkvannsystem (dusj, pantry,toalettkran)
Marine stereo (Fusion RA 205) + 4 høyttalere
Plass til tablet p ådasbord
Rekker, pullerter og badestige i rustfritt stål
Lagerhylle ved fører
Hyller i cabin
Lagringsrom under førersetet
Tauekrogk i baugen (for båttilhenger)
U-bolt i baugen (sikkerehetsklasse 3)
Vannskibøyle
Vindusviskere (2 stk)
Zipwake, automatisk trimplansystem


TILLEGGSUTSTYRcost applies)
Ankervinsj akter (Engbo Midi), inkl. 30 m line + 7,5 kg anker
Blendingsgardiner for innsiden av kalesjen
Havnetrekk
Servostyring (SeaStar)
Landstrømsanlegg
Solceller for dekket
Ekkolodgiver oppgradering til CHIRP RV-100 RealVision 3D transom transducer (A80464)
Transport trekk
Oppgradering til Axiom 12 RV kartplotter/display (E70369)
Webasto Air Top 2000 ST dieselvarmer, 9 liters tank

 

ZAR mini LUX 12

ZAR mini LUX 12 er en minimalistisk tender båt for den kvalitetsbeviste

Nyhet! SILVER RAPTOR DCZ

Den første båten fra silver verftet i 100% glassfiber med Petestep®-teknologi som gjør båten stillegående, tørr og overlegen i sjøen!

Silver Tiger Dcz

Silver Tiger DCz er den minste av de nye, rene glassfiber Silver Z-modellene.

AMT 175 BR

En båt med styrekonsoll og vindbeskyttelse for hele familien!

Coaster 640 SC

Lekker skjærgårdsjeep med et hav av plass!

Silver Fox Avant

Sporty aluminiumsbåt med gode sjøegenskaper!

Coaster 600 BR

Nydelig Bowrider med delikat interiør og et hav av plass!

OceanMaster 605s

Sporty design og steppet design. En drøm å kjøre!

OceanMaster 630 WA

"Vår båt var badestrand, solseng, fornøyelsespark og stupetårn på en gang" - Båtliv